Nya regler, fast ändå rätt så lika!

Nyss hemkommen från en domarsamling i Berners lokaler så ska jag passa på att knuffa för vår provverksamhet. Jo vi har nya regler att döma efter från 2022 till 2027. Vad är det då som skiljer ifrån de gamla? Ja den största skillnaden är väl att begreppet svag markering försvinner helt. Och att lyssnandet bedöms på annat vis än tidigare. Så det momentet har inte försvunnit om någon nu trodde det. Alla domare kommer att genomgå denna uppdatering så att vi är redo i startblocken inför hösten. Vilket leder oss in till våra ordinarie prov på Lögdö.

19-21/8 Lögdö Vildmark med anmälan till Egon Rongd’en.

8-9/10 Lögdö Vildmark med anmälan till Matti Torvela

De rörliga prov ska inte förringas. Det är samma sak fast man går själv på egen mark utan den trevliga sociala samvaron som präglar de “utlysta” proven. Och har man ingen egen mark kan klubben många gånger hjälpa till med den saken. Anmälan sker till Egon Rongd’en eller Matti Torvela.

Vill du starta din hund så anmäl den så att vi kan organisera proven på bästa vis. Är du osäker och undrar om den verkligen räcker till för att gå jaktprov? Så släpp den känslan och de funderingarna. Fungerar den som jakthund med ett vettigt sök och klarar av att skälla fågel så att husse/matte ibland kan få ner den till en söndagsgryta. Ja då klarar den av att gå till pris också!

Hur ser det ut inför hösten med fågeltillgången? Ja det är på tok för tidigt att veta det. Men än så länge tycker då jag mig se mer plus än minus ute i skog och mark.