Blixtar och dunder!

Jaktprov i Lögdö vildmark

Den 19-21 augusti genomförde SSF Medelpad sitt första utlysta jaktprov för säsongen. Förutsättningarna var inte optimala med åska och rotblöta natten mot lördag och hela lördagen. Det blev ett hoppfullt uppehåll under lunchen men när vi ätit klart öppnade sig himlen på nytt och regnandet fortsatte sedan hela dagen.

18 hundar kom till start. Under fredagen genomfördes tio starter varav sju gick till pris. Fördelat på ett förstapris, tre andrapriser och tre tredjepriser. Antalet finnandemöjligheter var under fredag 2,9. Under lördagen genomfördes trots regnet 13 starter. Av dessa gick endast två hundar till pris. Ett andrapris och ett tredjepris lyckades de med. Finnandemöjligheterna stannade på 2 per prov under lördagen. Söndagen var varm och fuktig med 17 grader redan klockan 05.00. Elva starter genomfördes varav fem gick till pris. Ett förstapris, två andrapris och tre tredjepriser. Antalet finnandemöjligheter blev 2,2 under söndagen.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att fågeltillgången var någorlunda okej. Långt ifrån något toppår men det fanns kullar. Att antalet finnandemöjligheter blev lågt får delvis tillskrivas vädret.

Nämnvärt är att vi har haft tre domaraspiranter ute i skogen med våra ekipage för att göra sina sista utbildningstillfällen för att kunna döma våra eminenta hundar i fortsättningen. Vi önskar dem ett stort lycka till i framtiden med deras nya utmaning inom SSF.

Måste tillägga att något det pratats om är att vi arrangerar jaktprov på den första dagen av björnjakten och det i ett björntätt område där det ska arrangeras stora björnjakter. Med en bra kommunikation mellan oss inom SSF Medelpad och jaktledare inom björnjakten samt SCA och vindkrafts folket så har det löst sig väldigt bra för oss inom SSF Medelpad då vi har haft möjlighet att använda alla våra provrutor trotts det som många skulle se som hinder.

Vi gratulerar alla till fina prestationer i skogen och tackar domare, aspiranter och hundförare för mycket trevlig samvaro. Tur också att vi fick gå i skogen för att motionera bort den superba maten!

Resultat:

Hund Ägare Poäng Pris
Koppelos  Rask Matti&Lea Torvela 55 3
Saga Mats Karlsson 58/10 3/0
Vilma Carina Sjölander 8/33 0
Tallskallets Aijlo Sture Silverlind 43/77 0/1
Baloo Björn Karlsson 38/52 0/0
Lakansjöbäckens Niilo Erik Bergman 79/10 1/0
Furuhedens Nalli Cecilia Sjölund 10/68 0/2
Raitakullen´s Fia Lars Sjöberg &
Birgitta Wendelius
37/5 0/0
Blistermyrens Dio Mats Lundberg 29 0
Kattastrands Skalla Per Tjärnlund 56/7 3/0
Koppelos Tuva Adam Pettersson 35/63 0/3
Loke Jimmy Thomasson 46/55 0/3
Ailatis Crux Tony Björklund 66/71 2/2
Sisu Örjan Sahlin 69/65 2/2
Skogsmyltans Chicco Hans-Erik Norell 70/64 2/3
Sobol-R P-G Johansson 32/34 0/0
Luspnäsets Messi Oskar Blom AVB 0
Skarnäbbens Ståscha Kim Backlund 26/61 0/3