Vårutställning med sommarfeeling

Succe för Kovland som utställningsplats!

SSF Medelpad samlade ett 40-tal hundar till utställning i Kovlands pärla Ånäsparken under söndagen den 7 maj 2023. Bortsett från att många hade lite svårt att hitta till utställningen pga pågående vägarbete på riksväg 86 så verkade alla som mötte upp vara nöjda. Klubben hade beställt sol från klar himmel och det var många som fick lite rödfärg i vårsolen. På utställningsplatsen fanns det gott om plats för alla utställare och hundar med en väl tilltagen ring att vara i. Det fanns gott om träbänkar att sitta på och hade man en hund som behövde vara lite ifred så var det inga problem att hitta en bra plats att sitta på även lite vid sidan av all uppståndelse.

Dagens domare, ringsekreterarna och Cecilia Sjölund.

Insläppet sköttes av Arvid Bremfält, Matilda Abrahamsson samt Björn Karlsson och med olika insläpp för raserna flöt allt smidigt. På plats i en egen lokal på området fanns även veterinären Gunnar Schöbel som undersökte patella och tandstatus med hjälp av Merit Kvist som sekreterare. Hela 14 hundar patellaundersöktes, alla UA och 15 gjorde kontroll av tandstatus.

Det fanns toaletter och möjlighet att sitta inne och fika om man ville. Cecilia Sjölund fixade i köket vilket hon som vanligt ordnade så alla var nöjda. Kaffe, dricka, mackor till att börja med och sen drog Per Gannå igång grillen ute och fixade hamburgare för en billig peng.

Den yngre publiken visade att man fått hårdrocken med modersmjölken

Per Gannå och Dick Högberg fixade ringen med domartält och som vanligt fanns en bra ljudanläggning där dagens domare Anna Törnlöv kunde förklara sin kritik så alla som ville fick med sig vad som sades. Anna tog god tid på sig med alla hundar och gjorde en gedigen genomgång av alla hundarnas anatomi genom palpering. Särskilt tålmodig var hon med hundar som inte gärna ville visa upp bett och tänder eller som tyckte att den blå mätstickan var lite obehaglig. Att några hundar knorrade gjorde inte så mycket, de fick tid på sig och alla hundar kunde till slut få en bedömning. Bedömningarna var genomgående konsekventa och stringenta.

Över lag höll båda raserna hög klass och de hundar som belönades med CK var absoluta topphundar ur sina raser med bara minimala fel.

Tikar jaktklass håller fart genom ringen

Vinnare hanar jaktklass Baloo med Björn Karlsson

Bim Kolåsens Aya med Andreas Edholm och Bir Baloo med Björn Karlsson

Vinnare jaktklass hanar Brattstans Bison med Ulf Engberg

Vinnare jaktklass tikar, Hammarns Kira med Örjan Matsson

Mats Karlsson och Helena Hansson gläds åt CK för Odensala Skogens Raia i öppen klass

Långfjälldalens Rotax med Alexander Magnusson, CK i öppen klass

Mingel på området, Odensala Skogens Ville

Bim Hammarns Kira med Örjan Matsson och Bir Brattstans Bison med Ulf Engberg

BIS 1 Brattstans Bison med Ulf Engberg och BIS 2 Baloo med Björn KarlssonVi som minglade runt ute på området träffade många som vi tidigare bara träffat via sociala medier och svarade på frågor om utställning, om hur jaktprov fungerar och det verkar som att vi får ett par nya hundar ut på prov i höst efter dessa samtal. Andreas Edholm som var den som dömde flest jaktprov i hela SSF under 2022 tog sig god tid att förklara för hundägare hur proven är uppbyggda och skillnaden mellan att anmäla sig på ett rörligt prov och ett utlyst prov.  Det var även de som hade åkt dit som publik och för att få chansen att träffa oss representanter för klubben. I en jaktform som vår där vi stort sett jagar ensamma så fyller utställningarna en viktig roll som social arena och nya kontakter knyts!

Andreas Edholm förklarar hur ett jaktprov går till för norrbottenspetsen Skaltjännas Loke

Trivsel i vårsolen!

Alla resultat hittar du så fort det publicerats på hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/tavling.aspx?tillfalle=20230507006&raskod=0

RESULTAT UTSTÄLLNING 7 maj 2023

BIS 1 valp Norrbottenspets

Se51814/2022Fight For It Iron Ägare Sarah Fagerström, Sundsvall

BIS 2 valp Finsk spets 

Se57620/2022 Brandryggens Pilkki

Ägare André Sand Petersen , Liden

Norrbottenspets

BEST IN SHOW 1 BIR

1 bhkl SE35926/2015 Brattstans Bison ( Champio idag ) Grattis !

Ägare Ulf Engberg, Häggenås

2 bhkl se43038/2000 Håstorps Emil 

Ägare Stefan Larsson, Brämhult

BIM 

1 btkl SE30245/2020 Hammarns Kira 

Ägare Örjan Mattson, Nordingrå

2 btkl se23135/2022 Degelbergets Zita

Ägare Anders Johansson/Gun Nordlander Torpshammar

3 btkl se26772/2021  Odensala skogens Raia

Ägare Helena Hansson, Östersund

Finsk Spets

BEST IN SHOW  2 BIR

1 bhkl se25106/2021 Baloo

Ägare Björn Karlsson, Kvissleby

2 bhkl se54919/2020 Långfjälldalens Rotax 

Ägare Alexander Magnusson, Bispgården

3 bhkl se52007/2021 Timmerbergets Mage

Ägare Anderas Einarsson, Härnösand

BIM

1 btkl se35374/2019 Kolåsens Aya

Ägare Boris Sandström , Bredbyn

2 btkl se54919/2020 Ångermanälvens Tiri

Ägare Nils-Olov Nilsson, Sollefteå


Slutligen vill vi tacka alla som gjorde utställningen så lyckad, tack till domare, ringsekreterare och alla som ställde upp idellt under dagen. Vi ses förhoppningsvis igen i december då vi håller en inomhusutställning för första gången!

Ett svar till “Vårutställning med sommarfeeling”

  1. Tack för en väl genomförd utställning!! Fantastiskt resultat av vår Håstorps Emil!
    Jag har ett förslag som kan intressera många! Ett föredrag av en guru inom näringsfysiologi för hundar och då med specialintresse för dräktika tikar! Hans namn är Bo Edoff och har jobbat hela livet inom kost och hälsa för hundar! Har förmånen att känna honom och hans välmeriterade hustru som domare och då inom grupp 5! Ni finner honom säkert på webben! Lite roligt med fakta och funderingar om det ena och det andra!

Kommentarerna är stängda.