Övning ger färdighet! Och så blir det lite lättare i höst.

Härmed kallar vi i jaktprovskommittén samtliga jaktprovsdomare för en avrostningskurs i samband med familjedagen den 8/6 2024 i Ånäsparken Kovland. Övningen är att vi gemensamt tar ett kollegium runt två fingerade skogskort som ni finner här.

Se dessa två som klottriga skogskort som ni kommer ur skogen med. De ska poängsättas och renskrivas så tar vi ett kollegium runt dem i tur och ordning med våra provledare på plats.

Vi vill göra detta utan att det är på blodigt allvar och ett riktigt prov. Att vi ska värma upp oss men också kunna ta en diskussion runt regeltolkningar tillsammans. De flesta av oss dömer inte fler prov än att det känns valhänt varje år då vi står där med klocka i handen och klottrar på pappret. Målet är att alla ska känna sig säkrare och tryggare när det blir på allvar i höst. Vilket leder till jämnare och bättre dömningar samt mindre arbete för provledarna. Det rycktas också om att provregelkommittén har information som dom vill nå ut med och det kommer också att behandlas.

Kan du inte närvara går det alldeles utmärkt att renskriva protokollet och maila svaret till Björn Karlsson på byggaren28@gmail.com så tar vi det därifrån.

Skulle det vara på så vis att du som läser detta är domare i annan lokalklubb än Medelpad men finns i närheten och vill närvara på både familjedagen och denna övning. Så är ni lika välkomna som våra egna domare. Och ta med er familjen också.

Välkomna!