Halleluja! Vi har ett resultat

8 december genomfördes SSF Medelpads vinter utställning , den lockade 73 utställare och av dem så var det bara fyra som inte kom.

Flera fick problem att komma fram till Matfors då det var strul i trafiken på morgonen.

I ring 1 fanns domare Petra Högberg på plats tillsammans med ringsekreterare Charina Fäldth de tog sig an valparna för bägge raserna. I ring 2 hade Stig Brännvall installerat sig tillsammans med våra ständigt trogna ringsekreterare Britt-Inger Wallin och Eva Löwenstein som skulle döma alla andra klasser i båda raserna

TROLLFÅGELNS A O ZISCHANG mäts

När bästa hane Norrbottenspets skulle koras så stod det mellan junioren Assaättens Haiko med ägare PerPersson och Öppen klass hunden Koivunevan Passi med sin handler Linda Bruneryd.

Duellen, Bästa Hane

Det blev en kort paus med lottdragning mellan raserna i ring 2, Nr. 57 Tjäder fightens Jänta blev den lyckliga vinnaren av 2 dagars jakten med logi som sponsrats av SCA

Cissi med vinnaren av 2 dagars jakten

De som blev hungriga kunde gå till fiket och avnjuta en fantastisk god och värmande gulasch som Cissi snott ihop,  men det fanns även varmkorv och mackor till förtäring.

I Jaktklass tikar Finsk spets radade sex snygga tikar upp sig, mörkret hade då börjat sänka sig över ringen så det blev allt svårare med fotograferingen.

Jaktklass tikar

Vår huvudsponsor Robur hade inte snålat på krutet, flera hundra kilo hundmat fanns på prisbordet.

Robur, en generös sponsor

När bästa Finsk spetsen skulle utses så stod det mellan Vackeråsens Sisu ägare Matti Torvela och Vackeråsens Tuuli som ägs av Per Tjärnlund.

BIR-duell, Vackeråsens Tuuli & Vackeråsens Sisu

I grand BIS finalen stod det mellan Vackeråsens Tuuli och Kälabäckens Ines med sin matte Maria Nilsson. Tuuli blev den som drog det längsta strået i en jämn final.

BIS 1 & BIS 2

Hela resultatlistan finns här (klicka)

SSF Medelpad tackar våra sponsorer, utställare, domare, ringsekreterare och funktionärer för en trevlig dag.