Årsmöte 2023

Årsmötet för 2023 hölls söndagen den 5/2 på Östanskär Hotell och Konferens i Indal utanför Sundsvall. Mötet leddes av Per Arne Olsson från Jägareförbundet. Per Arne bidrog med sin professionalitet till att mötet flöt på väldigt smidigt. Alla fick chansen att komma till tals utan att prata i mun på varandra och det kom flera fina förslag från medlemmarna som kommer att leda till en klubb med fokus på att få till väldigt bra verksamheter året som kommer!

Som näst sista punkt på dagordningen så delades årets priser och plaketter ut till de hundar som lyckats på jaktproven 2022. Årets skällande fågelhund gick till Furuhedens Nalli som ägs av Cecilia Sjölund och Dick Högberg.

Dick tar emot pris och diplom för Furuhedens Nalli

Årets rookie gick till Linadalens Tarro som ägs av Magnus Abrahamsson. Priset delades ut till dottern Matilda som varit med och tagit fram Tarro som jakthund i skogen.

Rookie-priset hämtades av Matilda.

Efter mötet avslutats så föredrog Per Arne lite om de roller han har i Svenska Jägareförbundet och berättade om SSF Medelpads möjligheter att vara med och påverka genom att klubben är medlem i jägareförbundet. Tack för det Per Arne!

Per Arne är en viktig kugge i förvaltningen av våra stora rovdjur i Sverige. Här om björninventering.

När föredragningen var över så visades en kort film som var en hälsning till SSF Medelpad från Eriks Sundin på Klövjaktens Kennel. Han berättade om fint bemötande av klubben och tackade funktionärer, förtroendevalda och övriga för arbetet som läggs ner genom att skänka vildsvinskött till middagen som serverades i restaurangen.

Förrätten var ett hembakat knäckebröd att tugga på till en krämig soppa gjord på jordärtskocka med fiskrom, syltad rödlök, små charmiga chips av rödbeta och jordärtskocka. Flera olika smaker och texturer samsades i en riktigt bra soppa!

Förväntansfulla middagsgäster

Huvudrätten var köttet som Erik skänkt och det var helstekt vildsvinsrygg serverad med en fyllig rödvinssås, confiterad potatis och shiitake-svamp. Tystnaden var först kompakt, belåtna läten gjorde sen att man förstod verkligen att maten var uppskattad av alla.

Huvudrätten, vildsvinsrygg med tillbehör.

Klubben önskar att tacka alla medlemmar som mött upp på mötet och bidrog till en trevlig kväll, Per Arne för en mycket bra insats som mötets ordförande, Erik Sundin för den fina råvaran till maten och Östanskär Hotell och Konferens för att vi fick en så fin kväll!

Protokoll för årsmötet kommer i ett senare inlägg när det är färdigt och justerat. Nu ser vi fram emot ett nytt verksamhetsår med utställningar, jaktprov och ett Skallkungsarrangemang!