Skott kommer!!

Att det är roligt att skjuta det vet vi men att det var så roligt att skjuta tillsammans visste vi inte förrän efter denna aktivitet. Marcus Dahlstedt tyckte att vi förutom familjedagen skulle göra någon mer medlemsaktivitet. Och då Magnus Höglund också är insyltat i Indals Övre Skytteförening så var det nära tillhands att boka en kvälls skytte.

Sagt och gjort så samlades vi med bössor, ammunition, hörselskydd, grillkorv och glatt humör för att efter egen förmåga och vilja utnyttja skjutbanans faciliteter. Det var kontrollskjutning av fågelbössor, älgstudsare, björnbaneskytte, lervduvekrossande, älgbaneskytte, plåtminksskjutande. Ja allt som gick att skjuta på sköt vi på. Vi hade till och med en utbildad instruktör i form av Peter Staffrin som hjälpte oss med svingen. Det var både nyttigt och roligt att prova på också de man normalt inte skjuter på. En och annan bekännelse om att ”senast jag sköt på lerduva var när jag tog Jägarexamen, för 30 år sedan” smög sig in i sorlet. Nu skjuter vi bara på stillasittande fågel så det förklarar kanske det mesta. Men oj vad bra de flesta sköt ändå på lerduvor.

Vi grillade också korv och frågor om jakt och jaktprov besvarades. Jag som hade tänkt skjuta på älgbanan gjorde förstås den trista upptäckten att magasinet. Jo den ligger förstås kvar i ammunitionsskåpet på Svedjan så där stod jag med en enkelskottare. Men det var bara att fråga om någon hade en magasin över och tro det eller ej. Men Marcus rotade i sin gamla gröna perselpåse och halade upp ett magasin i 308 W till en Tikka T3.

Vi avslutade med en lite tävling på trappbanan. Spänningen var stor och de flesta utom undertecknad höll i nerverna och sköt på topp. Några särskjutningar krävdes och priser delades ut.

Vi konstaterade att det varit både en trevlig och nyttig kväll för oss närvarande. Och att vi ska göra om det här nästa år och att vi förmodligen då blir fler. Det lär bli någon form av fågeljaktsanspassat jaktstig då. Och tack till Peter och Magnus från skjutbanan för goda råd och hjälp med att få detta evenemang på plats.